Nominasjon

TILBAKE – Forside Norwegian Nail Awards

Nominasjon

Hvordan finner vi de fem vinnerne av Norwegian Nail Awards? Publikum nominerer i fem kategorier før en internasjonal fagjury velger ut finalister. Disse finalistene vil publikum så kunne stemme på, og deres stemmer vil sammen med fagjuryens stemmer, gi oss det endelige svaret på hvem som er historiens aller første vinnerne av Norwegian Nail Awards!

 

Hvem kan jeg nominere? Den nominerte kan være en negledesigner eller en salong som viser faglig dyktighet i kombinasjon med å ha skapt begeistring hos kunder og kollegaer.  En sterk tilstedeværelse online er viktig slik at vår internasjonale fagjury skal kunne vurdere kandidaten.

NeglAkademiet ønsker å hedre de som fremmer bransjen synlighet hvor salonger og negledesignere viser sin faglige dyktighet og profesjonalitet på en slik måte at det styrker både den enkeltes virksomhet og morgendagens bransje.

De fem prisene er Årets salong, Årets negledesigner, Årets Nail Artist, Årets nykommer og Årets Nailfluencer. I tillegg vil fagjuryen dele ut en egen Hederspris, som ikke vil være åpen for nominering eller publikumsavstemming. Den vil være basert på en eksepsjonell dedikasjon til bransjen vår, faglig styrke og engasjement over tid.

Hvem kan bli nominert?

De nominerte må jobbe profesjonelt i en salong i Norge og bruke produkter fra autoriserte forhandlere, godkjent for bruk i EU ved å kunne fremvise sikkerhetsdatablad (SDS) på sine produkter og driver forretning etter norsk lov. Alle priskategoriene er selvsagt merkeuavhengige. Her er det rent talent, faglig styrke og pasjon for faget som teller – uavhengig av hva slags profesjonelt merke man jobber med.

 

Prisen er en stor anerkjennelse til en spesiell person som i foregående år har lagt ned en betydelig innsats for å utvikle bransjen og sette fokus på god faglig dyktighet i kombinasjon med å skape et godt innhold som engasjerer i sine kanaler.

 

Nominasjonen er ikke forbundet med noen kostnader, men krever at den nominerte har vært ferdig utdannet og har vært etablert med eget firma eller jobber i en salong de siste 12 månedene. Dette muliggjør en rettferdig bedømmelsesprosess og sammenligning av finalistene, ettersom alle nominasjoner er basert på prestasjoner det siste året. Et unntak er for årets nykommer som fortsatt må være ferdig utdannet, men ikke har et krav på å ha vært aktiv i minst 12 måneder.

Hvorfor må den nominerte være på sosiale medier?

Den nominerte negledesigneren eller salongen må være en aktiv bruker av sosiale media slik som Facebook, Instagram eller egne kanaler som blogg, YouTube eller egen hjemmeside. Flyktige plattformer som Instagram Stories og Snapchat blir ikke vektlagt på samme måte, men kan være med å påvirke juryen i spesielle tilfeller.

 

Dette er for å få et godt bilde over kvalitet på arbeid for vår internasjonale fagjury. Det er også her publikum kan gjøre seg kjent med finalistene når de sammen med fagjuryen skal stemme. Fagjuryen kan i finalen ved spesielle tilfeller etterspørre spesifikke bilder fra enkelte finalister for å få et komplett bilde av den nominertes arbeid. De nominerte må også av samme grunn ha offentlig åpne profiler som gir alle tilgang til å se den nominertes arbeid.

 

NeglAkademiet anerkjenner at det er mange salonger landet rundt som ikke prioriterer en aktiv profil i sosiale medier. Dette har på ingen måte noe å si på kvaliteten på arbeidet til den aktuelle salongen eller negledesigneren. Men da dette er fem priser som hyller en lengre periode med arbeid, og ikke en enkeltstående konkurranse (som for eksempel ”Beste franske manikyr”), er det av praktiske årsaker en nødvendighet med god synlighet i sosiale media. Vi håper at dette også kan bidra til å inspirere til enda større grad av profesjonalitet og synlighet på online plattformer, noe vi synes er et positivt tilskudd til bransjen.

Hvordan nominere?

Å nominere er enkelt og gratis. Under beskrivelsene av kategoriene ligger det en link til et online skjema som fylles ut med relevant informasjon. Du kan nominere så mange du vil, og i så mange kategorier du vil. Det er også lov og nominere seg selv. Juryen vil ikke ta hensyn til antall ganger en kandidat er nominert.

Se vinnerne og finalistene her >>

Publikumsavstemmingen ble avsluttet 18.mars kl 12.00. Våre fagjuryer ga så sine siste og avgjørende stemmer, og vinnerne ble annonsert her på våre sider 20. april.

Hva skjer etter nominasjonen?

Frem til den 8. januar kan du nominere dine kandidater til å være med i kampen om heder, ære og flotte premier.  Etter at nominasjonen stenger vil den internasjonale fagjuryen vurdere de nominerte og avgi sine stemmer. Til sammen gir dette grunnlaget for seks finalister i hver av de fem kategoriene. Finalistene lanseres her på våre sider og du vil da kunne stemme på dine favoritter. Avstemningsperioden på finalistene er åpne frem til  18. mars  kl  12:00.  Merk at du kun kan stemme én gang per dag på din IP-adresse. Publikumsstemmer teller 40 prosent mot juryens 60 prosent i alle kategoriene.

 

Å bli stemt frem til en finaleplass og som vinner av Norwegian Nail Awards er et tegn på dyktighet og anerkjennelse i bransjen. Alle finalister mottar en Norwegian Nail Awards 2019 logo som de kan benytte for å reklamere for sitt arbeid.

 

Se vinnerne og  finalistene her >>

Publikumsavstemmingen ble avsluttet 18.mars kl 12.00. Våre fagjuryer ga så sine siste og avgjørende stemmer, og vinnerne ble annonsert her på våre sider 20. april.

Personvern:    NeglAkademiet benytter Cookies    Les mer om vår bruk av cookies